Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов нападна държавния глава Румен Радев с

...
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов нападна държавния глава Румен Радев с
Коментари Харесай

ГЕРБ: Президентът вече говори като лидер на политически проект

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов нападна държавния глава Румен Радев с намек, че приготвя политически план. 

" Румен Радев е човек, който към този момент приказва като поръчка.... Говори повече като водач на политически план, а не като президент на България ", сподели Цветанов пред публицисти.

На въпрос дали има информация за нов политически план, Цветанов отговори само: " За всички към този момент ясно ". 

По думите на Цветанов сега Българска социалистическа партия и президента работят координирано и целят " политическа дестабилизация и рецесия, която да докара до предварителни парламентарни избори и сформиране на длъжностен кабинет ". Ако се стигне до длъжностен кабинет, съгласно Цветанов: " Това значи угаждане на желанието на Българска социалистическа партия да взе участие в ръководството, както имаха късата опция да го създадат по време на служебния кабинет на Румен Радев ".

Цветанов сподели още, че сега Българска социалистическа партия и президента изпадат в интернационална изолираност. 

За разлика от президента, който беше остро неодобрен от ГЕРБ, вицепрезидента Илияна Йотова получи поздравления. Според Цветанов има огромна разлика сред нейните изявления и тези на президента. " Йотова има съответният опит и знае по какъв начин се прави огромната политика и превъзхожда с съсловия държанието на президента ", съобщи зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов сподели още, че не е допустимо да няма стенограма от срещата сред президента и съветския патриарх и за следващ път настоя тя да бъде оповестена, с цел да " се разсеят всички подозрения дали националният ни интерес е бил предпазен ".

" Винаги, когато се вършат интернационалните срещи и то на такова равнище - се видят стенограми. Дори на работни срещи, които президентът провежда, има стенограф и се водят записи ", сподели още ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ. 

Още в началото на готината се появи информация, че президентът счита да прави своя партия. Малко по-късно Румен Радев изрично отхвърли да има такива планове.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР